Всеки влиза с различно желание във фитнес залата, но малко са нясно, че за един месец е невъзможно да се получи чудо с тялото им. Подобен е примерът при желание за изчистване на мазнините от корема и получаване на мускулна маса на тяхно място. Ще помогна за играждането на представата, по какъв начин да изкарате коремните мускули, но истината е, че трябва много търпение, работа и най-вече правилно хранене, за да се постигне тази цел. Трябва да сте достатъчно амбицирани, за да се получи желаният резултат.

Добре e още в самото начало да тръгнете с нагласата, че както сте натрупали мазнитите на корема в кухнята, така и чрез кухнята и с малка помощ от фитнеса, ще можете да ги победите.

Първото, което трябва да предприемете, е да започнете диета с цел намаляване на подкожните мазнини. Необходимо е да се състави индивидуален хранителен режим. Подавам примерен, който дава добър ефект при мои клиенти, така също и няколко съвета как и кога трябва трябва да се тренира за корема във фитнеса.

За да се получи по-бърз резултат, намалeте грамажа на храната, която поглъщате. Понякога, когато изпитвате глад или чувство за празен стомах, мозъкът, в действителност, може да подава неправилен сигнал и просто да ви се пие вода. Опитайте да повлияете на усещането, като изпиете чаша вода.

Следващата стъпка е да намалите „бавните“ въглехидрати – от тях най-много има в зеленчуците, да спрете бързите – това са храните, в които се съдържа захар, и да увеличите храните, богати на протеини: месо и някои видове зеленчуци.

Храненията през деня трябва да са не по-малко от четири, за да ускорите метаболизма си.

В обощение, тази диета е богата на протеини, включва малко сложни въглехидрати и растителни мазнини, тоест тя включва всичко, което е нужно на тялото, за да бъде здраво.

Не препоръчвам и е излишно да се добавя друга храна, така диетата ще бъде по-ефективна.

Ето пример за дневно меню:

Първо хранене: омлет с извара (две жълтъка, четири белтъка ,60 г извара);

Второ хранене: 80 г орехи или бадеми;

Трето хранене: 200 г месо (без свинско), 200 г ориз без подправки;

Четвърто хранене: фреш от грейпфрут и лимон;

Пето хранене: 200 г месо (без свинско), салата от зелени зеленчуци.

Ако искате по-бързо да се освободите от мазнините по корема, е добре да започнете деня си не със закуска, а с 20 минути кардио тренировка. След това може да направите,кръгова тренировка с тежести, която да обхваща всички части на коремните мускули. Упражненията трябва да се извършват без почивка. Тази част от тренировката трябва да трае не по-малко от 10 минути.

В случай, че целите да натрупате мускулна маса на корема, за да се покажат мускулите малко по-бързо, тренирайте коремните си преси така, както останалите мускулни групи. Това означава да отделите една тренировка седмично само за тях. Погрижете се да направите тренировката тежка, колкото за останалите мускули – тоест тежестта е точната, ако можете да направите 12 повторения, но не и тринадесето.

Информираме Ви, че сайтът временно не е достъпен.
За повече информация, можете да ни откриете в социалните мрежи!