Тази тренировка за повечето от „бодибилдърите“ във фитнес залите е любима. Това е тренировката, от която зависи големината на ръката и трицепса – мускулът,който най-много се излага на показ.Оттам идва и удовлетворението от тежките тренировки в залата.

Представям тренировка за трицепс, която може да изпробвате и да усетите бързите резултати от нея.
Тази тренировка е в супер серии и цели възможно най-много да се напълни мускулът с кръв, за да го накараме да нарасне. Основното упражнение е водещо, а второто от комбинацията е изпомпващо.

Първото упражнение е на лежанка с тесен захват като пускате лоста, докато опре в долната част на гърдите. Вдигате, докато изпънете лактите до край. При двете движения излолзвайте трицепса, защото колкото е важно избутването, толкова е важно и пускането към гърдите да е с трицепса. Това упражнение комбинирайте с „кигбег“. Наведете се, докато тялото заеме позиция на 90 градуса, ръцете трябва да са успоредни на земята, движението трябва да бъде само в лактите. Първото упражнение направете в 8 повторения, а второто 12, изпълнете общо 3 серии.
Второто упражнение. Направете „кофички“ между две пейки. Дланите трябва да са на едната пейка, а краката – на другата. Може да сложите тежест на краката си, за да натоварите повече трицепса. Направете 12 повторения и веднага без почивка – на скрипец с прав лос разгъване за трицепс. Важно е и това упражнение също да се изпълнява изцяло с трицепса,като лактите трябва да се изпъват до край, а свиването е до 90-градусов ъгъл. Изпълнете 12 пъти, 3 серии.
Третото упражнение е „френско“ с крив лост. Лягате на водоравна пейка изпъвате лактите до край и пускате с трицепса, като сгъвате лактите към челото. Направете 8 повторения и това упражнение комбинирайте с дъмбел или на скрипец зад врат. Може да го изпълнявате в изправено или седящо положение. Заключвате лакътя като изпънете ръката най-горе и пускате с трицепса като сгъвате лакътя зад главата.Направете 12 повторения. Тази комбинация направете в 3 серии.
Четвъртото упражнение започнете на скрипец с въже. Тук също заключвате лактите до края и пускате до 90-градусов ъгъл,като разтваряте въжето при изпъването на лактите. Направете 12 повторения и комбинирайте отново с упражнение на скрипеца с прав лост, но този път захватът трябва да е обратен.Тук като заключвате лактите задръжте две-три секунди и тогава върнете до 90-градусов ъгъл. Направете 12 повторения по 3 серии.
След тренировката разтегнете хубаво трицепса, за да избегнете неприятна мускулна треска.

Информираме Ви, че сайтът временно не е достъпен.
За повече информация, можете да ни откриете в социалните мрежи!