Фитнесът е спорт, който е достъпен за всички. Вече във всяко малко градче или във всеки квартал в големите градове има фитнес зали. Все повече набира популярност сред младите и по-възрасните хора.
В една фитнес зала може да направите различни тренировки било то силови, кардио или просто обща физическа тренировка с модерното наименование „кросфит“.

Дали не е късно да запонете да спортувате във фитнеса?

Ще ви дам пример с един клиент, който дойде при мен с въпроса има ли уреди за неговата възраст във фитнеса. Видимо, той беше възрастен и така, без да го питам на колко години е, му направих една лека тренировка просто за раздвижване. Явно на него му хареса, защото той стана мой постоянен клиент за извесно време.
Още с първите тренировки ми споделяше, че се чувства по-тонизиран, подвижен и по-зареден с енергия отпреди.
След извесно време го попитах все пак на колко години е. Оказа се, че е на 72. Може би, ако знаех предварително възрастта му, щях да му откажа да тренирам с него и щях да го насоча към друг спорт. Но така, за моя радост, научих, че никога не е късно да тръгнеш на фитнес! След този случай, разбрах, че възрастта няма значение и че ще мога да продължавам да спортувам независимо на колко години съм.

Препоръчвам на по-възрасните хора, които са решили да поспортуват във фитнес залата, да започнат тренировката си със загрявка на кростренажора. На него се загряват всички мускули, стави и сухожилия. Но използването му не бива да е за повече от десет минути, тъй като не е благоприятно да вдигат пулса си прекалено високо.

В силовата зала нека използват само машините. На тях упражнението трудно би могло да се сбърка. Избягвайте свободните тежести, с тях правилното изпълнение на упражненията е по-трудно, което създава и риск от контузия.

Спортът е здраве, а фитнесът е вашият достъпен спорт. Отделяйте по един час за фитнес тренировка три пъти седмично, ако искате да изглеждате във форма и да се чувствате тонизирани.

Фитресът е спорт, който може да се практикува от всички с различни цели. При мен са идвали хора с различни желания, които са искали да направят, така нареченото „бразилско дупе“, плочки на корема, мускулна маса, изчистване на мазнините, да тренират просто за тонус и пр. Това е единственният спорт, който, освен че е достъпен, може да ви промени изцяло. Най-хубавото е, че може да започнете да спортувате независимо как изглеждате, на каква възраст сте и колко сте подготвени.

Информираме Ви, че сайтът временно не е достъпен.
За повече информация, можете да ни откриете в социалните мрежи!