Както много мъже влизат във фитнеса, за да направят коремни преси, така много жени се отдават на тренировки, за да постигнат така нареченото „бразилско дупе“. Това определение обаче си има малка уловка.
Повече от афроамериканките генетично натрупват мазнини на дупето, като краката и талията остават по-слаби, заради което и то изглежда по-повдигнато и оформено. Преди да пристъпите към реализиране на идеята си, трябва да си зададете въпроса наистина ли ви харесва дупе с мазнини по него или по-скоро искате добре оформен и стегнат ханш. Популярното определение в нашите среди е „спортно дупе“ и точно за тази цел бих могъл да съдействам…
Подавам няколко съвета, с изпълнението на които можете да натрупате мускулна маса и да изчистите мазнините от него. Трябва обаче да сте наясно с едно условие – няма как да оформите дупето според представите си, докато седите на него.Първата стъпка към постигането на тази цел е да промените хранителния си режим. За начало започнете да пиете не по-малко от два литра вода на ден. Така ще намалите задръжката на течности в тялото си и ще ограничите натрупването на целулит. Когато се преодолее проблемът със задържането на течности, мазнините се натрупват по-трудно.Ако вече имате целулит и мазнини на дупето си, то значи и имате бразилско дупе, но ако искате да го направите стегнато и секси, освен хранителния режим, ще трябва да провеждате и малко по-продължителна тренировка във фитнес залата.За да изглежда стегнато и „отхвръкнало“, трябва да натрупате мускулна маса на седалището. Това се получава при две условия: храната, която си набавяте, трябва да е богата на протеини, но ниска на въглехидрати и мазнини. Добре е да консумирате повече месо (без свинско), белтъци, зеленчуци и плод (един), когато ви се хапва нещо сладко, вместо да поемате продукт със захар.
Тренировката във фитнеса трябва да стартира в силовата част. За да се развият мускулите на дупето, е необходимо да правите упражненията с тежести.

1. Наблегнете на уредите, които са проектирани специално за упражнения по извайване на тази част на тялото, като абдуктора. Направете на него 10 серии по 10 повторения с максимална за вас тежест.
2. Хванете един диск от десет килограма и направете 3 серии по 20 повторения – „сумо клякане“.
3. Мост с тежест на корема и мост с един крак без тежест – направете двете упражнения, 3 серии по 20  повторения.
4. Махове със завързани тежести на глезените. Направете махове с прав крак и махове със свит крак, три серии по 20 повторения.Тази тренировка не трябва да е по-дълга от 40 минути.
Веднага след нея  се качете за 15 минути на степера. Използвайте средната натовареност на механизма и завършете тренировката с 20 минути бързо ходене на пътека със среден наклон.Правете тази тренировка 2 пъти седмично. Ако сте с наднормено тегло, отделете време и за 2 тренировки седмично на пътека с наклон за 30 минути.

Информираме Ви, че сайтът временно не е достъпен.
За повече информация, можете да ни откриете в социалните мрежи!