Така както във всеки спорт е нужно да имате треньор, за да постигнете желаните резултати, така и във фитнеса Ви е нужен треньор, за да постигнете целите си за красиво и/или атлетично тяло и добро здраве.
В следващите няколко теми ще Ви представя тренировки, с които ще демонстрирам разликата между това да тренирате сами или с фитнес инструктор.
Започваме с тренировка за гръб, която може да се използва както за мускулна маса, така и за изчистване на подкожни мазнини. Същевременно ще Ви давам информация кога и как е правилно да се взимат хранителни добавки, които по-скоро са полезни, с оглед възстановяването на тялото и леката инерция, която дават за постигането на търсения резултат.
Ако избирате да взимате хранителни добавки, препоръчвам да си осигурите Л-карнитин, който да приемате 30 минути преди тренировка. Образно представено, той ще накара мазнините да дадат повече от себе си, за да помогнат на мускулите да направят една по-пълноценна тренировка. Така и ще загубите по-голяма час от тях.
Тренировката за гръб, която подавам е на супер серии. С нея ще имате усещането наистина, че сте направили една тежка и пълноценна тренировка.
Започваме, разбира се, със загрявка на пътеката, която трябва да трае поне 10 минути, за да вдигнем пулса и да подготвим сърцето за натоварването във фитнес залата. След това със въртеливи движения загрейте ставите си. Например завъртете рамената, лактите, китките, колената, врата и кръста.
1. Първото упражнение е набиране с широк хват. Комбинирайте също широк хват на скрипеца, като и при двете упражнения целия ви гръбначен стълб трябва да е изправен и движението е към гърдите Ви. Направете 3 серии по 8 повторения и на двете упражнения.
2. Второто упражнени е набиране с тесен хват, комбинирано с дърпане от скрипец, също с тесен хват. Тук гръбначният ви стълб трябва да е изправен. Дърпате към гърдите отново. Направете 3 серии по 8 повторения и на двете упражнения.
3. Третото упражнение се казва „мечка“. Тук вече трябва да внимавате, за да не си натоварите или по-лошо да си контузите кръста. Затова препоръчвам да слагате по-малко килограми на статичните уреди. Изпълнявайте го с хубаво изправен гръбнак. Комбинирайте на скрипец или на уред, на който може да хванете с тесен хват. И при двете упражнения дърпайте към корема и направете 3 серии по 8 повторения.
4. Четвъртото упражнение направете на лост или на скрипец зад врат като хубаво изправите гръбначния стълб. Така извършвайте действията, че да не натоварвате бицепса, като дърпате до половината на движението на лакътя ви. Комбинирайте го с чукове с един дъмбел, като дъмбела дърпайте до корема и пускайте докато лакътя се изпъне до край.
След тренировка си направете един протеинов шейк с вода. Така мускулите ще се възстановят и нараснат, същевременно имунната система няма да отслабне.

Информираме Ви, че сайтът временно не е достъпен.
За повече информация, можете да ни откриете в социалните мрежи!